Thursday, June 27, 2013

Nastavak koncerata na zidiću ispred DOB-a


"Jimi Triple-B's 666"  28. juna na mini letnjoj sceni na Platou Milana Mladenovića
U nastavku novog letnjeg programa, koji je Dom omladine Beograda pokrenuo prošlog vikenda nastupom mlade ekipa bitboksera i MS-jeva Radioaktiv, ovog petka 28. juna od 20 časova, po povratku sa beogradskih kupališta i šetališta ili sa posla, pre nego što krenete u vikend provod, svratite do Platoa Milana Mladenovića i uživajte u nastupu "Jimi Triple-B's 666" benda.
Ovaj beogradski bluz bend najmlađe generacije, pravi podmladak i osveženje za ljubitelje ovog muzičkog pravca, postoji već nekoliko godina na srpskoj underground blues/country sceni. Iza sebe imaju dva albuma, prvi je izdat za "Incident Records" Beograd, 2010. Drugi je izašao u digitalnom formatu, 2012, samostalno izdanje u vidu "free download"-a. Bend je koncertno prilično aktivan sa prosekom od 50 nastupa godišnje širom zemlje. U Beogradu 666 Blues Band možete videti kao deo stalne postave legendarnog blues kluba VOX na Banovom Brdu. Pored svojih autorskih pesama, bend uživo rado izvodi i svoje favorite klasika žanra, kao recimo pesme Hank Williamsa, Johnny Casha, Howlin' Wolfa, Bob Dylana, Muddy Watersa, Willie Dixona, Merle Haggarda....
Sledeći izvođači koji nastupaju na Platou Milana Mladenovića, u petak 05. jula od 20 časova, su "JC BREAKZONE CREW" - deo JC tima Yugoslavian bboys, godinama odgovorni za širenje, napredovanje i održavanje scene Breakinga (Breakdance - akrobatski ples) kao kulture, na našim prostorima.
Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.
Svakog petka d 20č do 21č imaćete priliku da čujete neke od najnovijih domaćih muzičara, mlade i talentovane izvođače različitih muzičkih pravaca, ali i one nešto starije "omladince" sa novim i uzbudljivim idejama.
Novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje u sveže letnje predvečerje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!
Milica ŠEVARLIĆ
PR manager
Cultural Center DOM OMLADINE

0 коментара :

Post a Comment