Monday, May 20, 2013

45. majska izložba Ulupuds-a "OD – LIČNO EXCELLENT"od 21. maja do 5. juna, Izložbeni salon, Andrićev venac 2

Jubilarna 45. majska izložba Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera ULUPUDS-a 2013. godine, pod nazivom OD – LIČNO EXCELLENT, raskošna je uvertira za proslavu velikog jubileja ULUPUDS-a (1953-2013) koji 60 godina kontinuirano deluje u kulturi Beograda, Srbije i svuda gde kreativnost njegovih članova ima odjeka.

Majska izložba na repertoaru ima sve ono što savremena primenjena umetnost i dizajn danas nude, a što je priznato, ali ne i dovoljno iskorišćeno. Učesnici 45. majske izložbe, ipak odlučno pod geslom: „Od – lično, kažu ovo je od našeg pojedinačnog ličnog za naše i vaše zajedničko – odlično. To smo mi, stojimo iza svojih radova, koji uvek kreću od ličnog ka kolektivnom, opštem.“

Za glavni program 45. majske izložbe prijavilo se 348 umetnika i umetničkih timova, od kojih je 214 ušlo u izbor za izlaganje dela u postavci. Reč je o najcelovitijem godišnjem predstavljanju radova iz 9 oblasti: arhitekture, slikarstva i grafike, tekstila i savremenog odevanja, scenografije i kostimografije, dizajna, fotografije, keramike i stakla, vajarstva i teorije, kritike i istorije umetnosti, odgovarajućih sekcija Udruženja, na jednoj izložbi. Sama činjenica o razgranatosti 9 sekcija ULUPUDS-a, danas, na oko 25 disciplina, govori o bogatstvu Majske izložbe. Pomenutom broju umetnika pridružuju se i brojni akteri pratećeg programa.

http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm

0 коментара :

Post a Comment